Zó weet Facebook of je een relatie hebt of niet
17269
post-template-default,single,single-post,postid-17269,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Zó weet Facebook of je een relatie hebt of niet

Of je ‘t nou wil  of niet: social media weet meer van je dan je misschien verwacht. 

Zélfs als je je privacy-instellingen aan hebt staan en al je persoonlijke gegevens af en toe wist of bijwerkt, weet Facebook of je een relatie hebt of niet.

Onderzoekers ontdekten dat er gemeenschappelijke kenmerken zijn tussen profielen die hun status veranderen van ‘vrijgezel’ naar ‘in een relatie’. Ze analyseerden de Facebookposts van die gebruikers tot honderd dagen voor de relatie begon.

“In die periode zien we een duidelijke toename van het aantal posts, in vergelijking met wanneer de personen later in een relatie zitten,” vertelt Carlos Diuk van de afdeling gegevensonderzoek van Facebook. Zodra de relatie begint, neemt het aantal berichten dat iemand plaatst af. Volgens de analyse posten vrijgezellen vaker twee keer per dag een bericht. Wie gemiddeld één keer of minder iets plaatst, zit vaker in een relatie, zo redeneert Facebook.

En geloof ons: die berekeningen worden uitgebreid gemaakt, zodat het medium je reclames kan laten zien die bij je passen.

Bron: HLN