Nieuwe trend: werkweken van 21 uur
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17131
post-template-default,single,single-post,postid-17131,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Nieuwe trend: werkweken van 21 uur

Een vaste baan zoeken we allang niet meer: we hebben liever wat meer vrijheid in ons werk dan dat we een torenhoog salaris verdienen.

De oudere generaties werkten keurig van negen tot vijf, vijf dagen per week. Maar jongeren hoeven daar niets van te weten. We werken het liefst flexibel, hard en efficiënt. Zodat je in 21 uur in de week klaar bent en je werk af hebt. Dat is dus drie dagen per week buffelen.

Het zou niet alleen lekker zijn voor jezelf en je sociale leven, maar ook voor de economie. Want mensen melden zich zo minder vaak ziek en hoe minder mensen vijf dagen in de week reizen van plek naar plek, hoe beter het ook nog eens is voor het milieu. Gemiddeld werken Nederlanders nu 31 uur in de week – daar kan nog wel wat vanaf, dus. Even met je baas babbelen, vandaag?

Bron: Scientias