Waarom de één meer last heeft van liefdesverdriet dan de ander
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17169
post-template-default,single,single-post,postid-17169,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Waarom de één meer last heeft van liefdesverdriet dan de ander

Je hart ligt in gruzelementen en je kunt de wereld niet meer luchten of zien. Al die blije mensen: bah. Je háát de liefde.

En je weet zeker: het komt nooit meer goed.

Man vs. vrouw
Liefdesverdriet kan verschrikkelijke pijn doen. Maar het verschilt wel per persoon, hoeveel last je van dat luddevudduh hebt. “Het vrouwenhart is veel stressgevoeliger dan het mannenhart”, vertelt Janneke Wittekoek, cardioloog bij Heartlife Klinieken aan RTL Nieuws. “Bij het verbreken van een relatie komt er heel veel stress vrij. Als je daar gevoelig voor bent, kan dat veel effect hebben op je lijf. Het ‘gebroken-hart-syndroom’ komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.”

Maar ook onder vrouwen zelf verschilt het. Sommigen kunnen hun leven in wat groter perspectief zien, en zien dat dit maar een moment is in hun hele leven. Anderen maken dat onderscheid moeilijker en denken dat er nooit meer een dag vol kleur en zonneschijn gaat komen.

Bron: RTL Nieuws