Vaak naar een festival gaan verlengt je leven met negen jaar
16810
post-template-default,single,single-post,postid-16810,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Vaak naar een festival gaan verlengt je leven met negen jaar

Een beetje hossen, meezingen, dansen en springen: het is beter voor je dan je denkt. Dus scoor die concertkaartjes maar zo snel mogelijk.

Het bezoeken van een concert is namelijk zo goed voor je, dat je er volgens de wetenschap wel tot 9 jaar langer van leeft. Het zou zelfs beter voor je zijn dan yoga.

Blijer
Experts aan de University of London hebben namelijk aangetoond dat je welzijn en humeur met maar liefst 21% verbetert als je staat mee te joelen bij een concert. Het zien van je favoriete artiest in combinatie met goed gezelschap en een hapje en drankje, doet ‘t ‘m. Bij een lesje yoga stijgt je humeur maar met 10 procent, zo stelt de wetenschap. Dus in die downward dog kreukelen is nergens meer voor nodig: van een goed feest wordt je veel gelukkiger.

Kijk, en een goed mentaal welzijn, dat is de key voor een lang en happy leven. Ga je elke twee weken naar een show van Beyoncé, Adele, Justin Bieber of Coldplay, dan zit je wel gebakken. Je voelt je dan mentaal zo goed, dat dit effect heeft op je fysieke gezondheid. Ofwel: je gaat er langer door leven. Nou, dat is bepaald geen straf. Let’s go.