Somber? Misschien eet je teveel suiker
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17161
post-template-default,single,single-post,postid-17161,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Somber? Misschien eet je teveel suiker

Er is een duidelijke link gevonden tussen hoeveel suiker iemand binnenkrijgt en een depressie.Zeker bij mannen kan een hoge inname van suiker bijdragen aan een sip en chagrijnig gevoel.

Voor het onderzoek werden maar liefst 8000 mensen gevolgd voor 22 jaar.

Vrouwen zijn niet zo vatbaar
De wetenschappers berekenden uiteindelijk allemaal correlaties om verbanden tussen het ene en het andere te kunnen vinden. Wat blijkt? Mannen die 67 gram suiker per dag of meer binnenkregen via hun voeding of drankjes, voelden zich somberder dan mannen die dat niet kregen. De eerste 5 jaar van de studie werd dit al duidelijk naar voren gebracht. En opvallend is dat het niet uitmaakte of de mannen veel dronken, rookten, sportten of fysiek fit waren.

Natuurlijk kan er ook sprake zijn van een omgekeerd effect. Dat bijvoorbeeld mannen die in een dipje zitten wat meer snakken naar ongezonde en zoete voeding. Een conclusie is dus lastig te trekken, ook omdat dezelfde correlatie voor vrouwen niet werd gevonden.

Bron: Psychology Today