Onderzoek bevestigt: single zijn maakt je niet somber
17280
post-template-default,single,single-post,postid-17280,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Onderzoek bevestigt: single zijn maakt je niet somber

Alleen aan jezelf hoeven te denken heeft zo z’n voordelen, blijkt.

Matthew Wright en Susan Brown van de Bowling Green University, auteurs van een recente studie gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family, hadden het mis. Ze gingen er namelijk vanuit dat getrouwde mensen het gelukkigst zouden zijn in vergelijking tot mensen die aan het daten waren of vrijgezellen.

Nee, bedankt
Maar wat blijkt: voor vrouwen maakt de relatiestatus helemaal niet uit. Single vrouwen waren niet depressiever, banger of eenzamer dan vrouwen die wel een man thuis op de bank hadden zitten. Ook ervoeren ze niet meer stress dan mensen met een partner. Wel opvallend: mensen die aan het daten waren voelden dagelijks wel meer stress dan de single ladies die helemaal geen behoefte hadden aan daten.

De eenzame man
Voor mannen daarentegen maakt het wel meer uit of ze vrijgezel zijn of niet. De guys die aan het daten zijn of die single zijn, voelden zich net iets minder happy dan de mannen die wel een romantische rela hadden. Zo zie je maar: wij vrouwen kunnen prima onze eigen boontjes doppen.

Bron: Psychology Today