's Avonds op de bank verbrand je meer calorieën dan 's ochtends
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17146
post-template-default,single,single-post,postid-17146,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

‘s Avonds op de bank verbrand je meer calorieën dan ‘s ochtends

Als je dol bent op languit op de bank hangen, doe dat dan vooral ‘s avonds. Je verbrandt er meer calorieën mee, namelijk, op dat tijdstip.

Dat hebben onderzoekers ontdekt, zo meldt het blad Current Biology.

Als mensen ‘s avonds rusten op de bank dan verbranden ze maar liefst 10 procent meer energie dan wanneer ze ‘s ochtends vroeg al plat gaan. Dat is dan ook een van de redenen dat mensen met onregelmatige werktijden en nachtdiensten sneller last hebben van overgewicht.

Een vast ritme hebben lijkt dus belangrijker dan wat dan ook. “Hoeveel energie we verbranden of opslaan als vet wordt niet alleen beïnvloed door wat we eten, maar ook door wanneer we eten – en rusten,” aldus onderzoeker Jeanne Duffy. “Regelmaat aanbrengen in gedragingen zoals eten en slapen is heel belangrijk voor de algehele gezondheid.” Zo, weer wat geleerd. En nu hop, op tijd naar bed vanavond. Maar eerst zonder schuldgevoel op die bank ploffen.

Bron: Scientias