Onderzocht: we worden niet gelukkiger van mooi weer
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Als het buiten bloedheet is en de wereld ziet zonnig en zomers, dan worden we daar allemaal vrolijk van. Toch?

Nu blijkt uit onderzoek van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman dat mensen die in Californië wonen niet per se gelukkiger zijn dan Amerikanen die in het Midwesten van het land wonen.

Ofwel: het klimaat is uiteindelijk helemaal niet zo interessant als het gaat om onze tevredenheid. Bij temperaturen rond de 30 graden zijn we een stuk minder happy dan wanneer het rond de 20 graden is, zo is bewezen. Dat is logisch, gezien zeker een kwart van de mensen zegt de zomer ‘te haten’. Ze voelen zich dan minder goed omdat ze het idee hebben dat ze ‘elke dag iets leuks moeten doen‘. En dat is niet alles.

Ook voor onze productiviteit is mooi weer niet zo best. We zouden gemiddeld 30 minuten korter werken als het zomers is buiten dan wanneer het slecht weer is. We zijn dan teveel afgeleid en denken vooral aan wat we allemaal zouden willen doen als we niet hadden hoeven werken.

Bron: Journal of Happiness Studies

Datum
Categorie
Fashion, Food