Happy times: in dít jaar waren we wereldwijd het gelukkigst
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
15388
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top
Datum
Categorie
Psychologie

Het is alweer even geleden dat we ons gelukkigste jaar ooit hadden.

Zo blijkt uit onderzoek dat we in het jaar 1957 wereldwijd allemaal het gelukkigst waren.

Dat is niet zo gek: de tijden van de Tweede Wereldoorlog waren voor veel mensen nog iets recents en dus waardeerde iedereen de teruggekeerde vrede. En het ging beter met de economie: steeds meer banen kwamen beschikbaar en de technologie ging vooruit.

Toch hadden we toen een stuk minder – en dus meer om over te klagen – dan dat we nu hebben. En toch mekkeren we nu een boel meer.

Daarna ging ‘t niet veel beter met ons. In de jaren zestig begon het geluksgevoel te dalen. Vooral de jaren zeventig waren een pessimistische periode. In de jaren ’90 hebben we weer een kleine opleving – maar we zijn lang niet zo happy als dat we in de jaren ’50 waren.

Hoe dat kan? Geluksgevoel is volgens vele experts iets relatiefs. Het gaat er met name om of iemand een positief vooruitzicht heeft – dat maakt een mens blij of niet blij. Maar het alleen al denken dat alles in de toekomst beter wordt, maakt je al gelukkiger, of dat nou daadwerkelijk gebeurt of niet, maakt niet eens uit.

Bron: Faqt