Onderzocht: romantische films kijken maakt je een beter persoon
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17173
post-template-default,single,single-post,postid-17173,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Onderzocht: romantische films kijken maakt je een beter persoon

Jazeker, de hoogste tijd om Love Actually of één van alle andere klassieke mierzoete films weer eens aan te zetten. Want nu heb je een wetenschappelijke reden.

Een recente studie heeft bewezen dat het kijken naar romantische komedies en films je een gevoeliger, opener en moreler persoon kan maken.

Zwoele boel
In het onderzoek keken 87 mensen óf naar actiefilms, óf naar zoetsappige komedies óf naar een combinatie van beide opties. De deelnemers die enkel naar de romantische beelden keken waren eerlijker, loyaler, verzorgend en hadden meer gezag voor autoriteit dan hun vrienden in de andere groepen.

Katten
Wil je helemaal gelukkig worden?

Het is bewezen dat het kijken naar kattenfilmpjes je blij maakt.

Voor het onderzoek werden 7.000 mensen ondervraagd over hun kijkgedrag en gevoelens. Na het bekijken van de filmpjes zeiden de respondenten dat ze meer energie hadden en minder negatieve emoties zoals angst, verdriet en ergernis. De meesten bekijken de kattenfilmpjes op hun werk of tijdens het studeren.  “Sommige mensen zijn van mening dat kattenfilmpjes niet echt een onderwerp zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Maar het is wel het meeste populaire amusement op het internet”, zegt wetenschapper Jessica Gall Myrick van de Indiana University Media School.

Bron: Elite Daily