Mensen die Temptation Island kijken zijn vaak erg intelligent
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17406
post-template-default,single,single-post,postid-17406,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top

Mensen die Temptation Island kijken zijn vaak erg intelligent

Als je dol bent op programma’s als Temptation Island, of in hetzelfde genre, Love Island, dan betekent dat goed nieuws voor je.

Je zou namelijk best slim zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat juist hoogopgeleide mensen kijken naar dit soort programma’s. Het gaat met name om kijkers die aan een hbo of universiteit hebben gestudeerd. Van de gemiddeld 720.000 kijkers per week die het programma trekt, zijn slechts 68.000 laag opgeleid.

Dat komt volgens kenners omdat het hoogopgeleiden een kijkje geeft in een hele andere wereld. Het programma zit ook goed in elkaar en zorgt voor vermaak. Seks, spanning, vreemdgaan en ongemakkelijke situaties zorgen ervoor dat kijkers week na week geboeid blijven. En ook omdat er zoveel over wordt gesproken in de media en bij het koffieapparaat op het werk de volgende dag, kijken slimmerds graag. Ze willen niet achterblijven, immers.

Bron: AD