1,5 maand of 3 dagen? Lengte van vakantie maakt niet uit voor geluksgevoel
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17402
post-template-default,single,single-post,postid-17402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top

1,5 maand of 3 dagen? Lengte van vakantie maakt niet uit voor geluksgevoel

Het voorjaar is een fijn moment voor een vakantie: even uit die winterse sleur. Een weekje in eigen land of anderhalve maand backpacken in Thailand: wat is beter voor ons geluksgevoel? Waar worden we blijer van?

Jeroen Nawijn doet aan hogeschool NHTV in Breda onderzoek naar vakantiegeluk. Het maakt helemaal niet uit hoe lang we op vakantie gaan, zegt hij tegen RTL Nieuws. ‘Het geluksgevoel is even groot’.

Een paar dagen is genoeg
“Of het nou drie dagen of drie weken is. Vroeger dacht men dat het nodig was om langer op vakantie te gaan, maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Een weekendje weg of een stedentrip duurt ook maar kort, maar mensen hebben dan wel even een leuke tijd en zijn er even echt uit”, zegt hij. Of een vakantie die langer dan een maand duurt beter is, is niet te zeggen omdat daar te weinig onderzoek naar is gedaan. Maar mocht je deze week richting de sneeuw vertrekken voor een ‘lang weekend’ op de latten: het doet je meer dan goed. Net zo goed als die uitgebreide zomervakantie.

Bron: RTL Nieuws