Goed nieuws: dankzij die ijzige winterkou val je af
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17356
post-template-default,single,single-post,postid-17356,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Goed nieuws: van het koude weer buiten val je af

Aan het mopperen dat het vriest en dat je handen bevroren zijn op de fiets? Niet doen. Want er zijn ook voordelen aan die winterkou.

En dat is: je valt meer af als het buiten vriest dat ‘t kraakt. Je lichaam heeft natuurlijk meer energie nodig om warm te blijven en daardoor verbrand je meer calorieën. Daarom geldt: hoe vaker je het koud hebt, hoe meer vet je verbrandt.

Barbara Cannon, professor aan Stockholm University: ‘Hoeveel je afvalt hangt af van persoon tot persoon, maar zo lang je niet extra veel gaat eten om de extra energieverbranding door de kou te compenseren, zal je zeker wat gewicht verliezen.”

Daarnaast zorgt regelmatig de kou in moeten voor een beter immuunsysteem, waardoor je juist minder snel ziekig en grieperig wordt. Kortom: dikke jas aan en hoppa, de deur uit.

Volg ons ook op Instagram, tag ons in een gezellige foto en we reposten je!

Bron: De Morgen