Ben je de jongste thuis? Dan ben je waarschijnlijk het grappigst
17284
post-template-default,single,single-post,postid-17284,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ben je de jongste thuis? Dan ben je waarschijnlijk het grappigst

Je broers en/of zussen: sóms (heel soms) kun je ze wel achter het behang plakken. Maar gelukkig zijn er ook genoeg tijden dat je samen ontzettende lol hebt.

En uit onderzoek blijkt dat je dat het beste kunt doen met de jongste van het gezin.

Uit het Britse onderzoek blijkt dat het oudste kind in het gezin meer verantwoordelijkheid voelt. De jongste blijkt het grappigst te zijn. Het grootste verschil zit ‘m in het verantwoordelijkheidsgevoel. De meeste (54%) eerstgeborenen stellen dat ze meer verantwoordelijk zijn dan hun jongere broertje of zusje, vergeleken met 31% van de laatstgeborenen. De laatstgeborene beoordeelt zichzelf weer vaker als grappiger (46% tegenover 36% van de laatstgeborenen), gemakkelijk in de omgang en relaxt.

Mogelijk hebben de gevonden verschillen te maken met het verschil in leeftijd. Maar er zijn ongetwijfeld ook familiekrachten die meespelen – de ouderlijke aandacht verschuift al snel naar nieuwkomers, en eerstgeborenen moeten eerder zelf leren hun eigen broek op te houden. Dat oudere broers en zussen zich meer georganiseerd voelen en oordelen dat ze beter in staat zijn hun eigen leven prioriteit te geven, vormen daarvoor bewijzen.

Bron: Metronieuws