Joepie: feestjes zijn volgens de wetenschap goed voor ons brein
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17397
post-template-default,single,single-post,postid-17397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top

Joepie: feestjes zijn volgens de wetenschap goed voor ons brein

Het bezoeken van een feestje of een borrel met vrienden heeft vrijwel hetzelfde effect op ons brein als hersenkrakers hebben, zo blijkt.

Wie fit wil blijven en op latere leeftijd geen cognitieve problemen wil krijgen, doet er dan ook goed aan om deel te nemen aan veel sociale activiteiten: van een bezoek aan vrienden tot aan feestjes en sportevenementen. Ofwel: lekker onder de mensen zijn.

Het is bewezen. De onderzoekers baseren hun conclusies op een experiment met 1138 volwassenen die gemiddeld 80 jaar oud waren. De proefpersonen ondergingen elk jaar een onderzoek waarin gekeken werd hoe ze er psychisch, maar ook fysiek aan toe waren. Hierbij werd ook gevraagd naar de sociale activiteiten van de ouderen.

Aan het begin van het onderzoek waren alle proefpersonen nog helemaal in orde. Na vijf jaar begonnen ze echter af te takelen. Maar bij de mensen die veel sociale contacten hadden (ze gingen regelmatig de deur uit, bezochten vrienden, gingen uit eten, deden aan sport of de bingo), ging de aftakeling aanzienlijk langzamer. Maak je dus geen zorgen als je dit weekend flink aan het keten bent: allemaal goed voor later.