Je wordt aantrekkelijker als je een rood wijntje drinkt
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17343
post-template-default,single,single-post,postid-17343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Je wordt aantrekkelijker als je een rood wijntje drinkt

Heb je een date in de planning staan of wil je nu eens een goede indruk maken op je partner? Drink dan enkel nog rode wijn.

Je wordt namelijk aantrekkelijker van de druifsoort die je vindt in een pinot noir.

How you doin’?
Het blijkt dat de geur van de druiven in deze wijnsoort overeenkomt met de geur van bepaalde hormonale stoffen die vrijkomen bij mannen. Deze stoffen worden feromonen genoemd en zorgen voor aantrekkingskracht.

Let wel
De pinot noir is gemaakt van een blauwe druivensoort die een dunnere schil heeft. De druif heeft bepaalde aardse geuren van de kruiden musk en eik. Deze geuren zijn vergelijkbaar met het mannelijke geslachtsferomoon genaamd androstenon. Omdat je hier vervolgens een beetje naar ruikt, vindt ‘t manvol je gelijk wat knapper. Ja, hoe gek ‘t ook klinkt. Maar let wel: teveel is nooit verstandig. Want blauwe lippen, paarse tanden en een dronken harses doen ‘t nou eenmaal bij niemand echt goed.

Bron: Beautify