Hoe slecht is één ‘cheatday’ voor je gezondheid?
17297
post-template-default,single,single-post,postid-17297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hoe slecht is één ‘cheatday’ voor je gezondheid?

Veel vrouwen die een healthy lifestyle hebben doen er weleens aan: cheaten. Één dag alle remmen los en lekker eten waar je trek in hebt. Maar is dit wel verstandig?

En wat doet zo’n dag met je algehele gezondheid?

‘Het is onwaarschijnlijk dat één dag eten waar je trek in hebt heel schadelijk is voor je algehele gezondheid’, zegt dokter Christina Pollard. Maar, voordat je meteen 3 pizza’s in de oven gooit… de dokter was nog niet klaar met haar verhaal.

Volgens Christina hebben we namelijk de neiging om het niet bij één dag te laten. We worden dagelijks blootgesteld aan ongezond voedsel – door reclames in diverse media en via gratis promoties (‘wilt u een stukje van deze nieuwe regenboog KitKat proberen?’). Deze constante prikkels herinneren ons elke dag aan het eten van chocola of het drinken van die nieuwe frisdrank. Laat staan al die mooie aanbiedingen die in de supermarkt op je af komen… En die overdaad is volgens de dokter nu juist het probleem.

Kortom: één enkele cheatday zal technisch gezien niet je gezondheid beïnvloeden, maar de kans dat je de rest van de week alle verleidingen kunt weerstaan is heel klein.

Bron: Women’s Health