Het 'single leven' wordt alleen maar beter als je ouder wordt
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17363
post-template-default,single,single-post,postid-17363,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Het ‘single leven’ wordt alleen maar beter als je ouder wordt

Vrijgezel zijn saai, lonely en duf? Allang niet meer. Zeker niet als je het al een tijdje bent.

Want, wat blijkt uit onderzoek? Het ‘single leven’ wordt alleen maar leuker voor je als je ouder wordt. Zo is bewezen dat singles steeds gelukkiger zijn met hun leven en dat singles met het jaar blijer worden.

Er zijn maar liefst 2500 mensen onderzocht en inderdaad, hoe ouder ze werden, hoe meer tevreden ze waren met hun sololeven. En dat is vooral opmerkelijk in vergelijking met mensen die wél een partner hebben: zij ervaren juist een dipje zo rond de 40 en 50 jaar. Ze vinden hun liefdesleven dan juist saai en niet veel waard. Wanneer ze richting de pensioenleeftijd gaan, zijn ze wel weer gelukkiger met elkaar.

We zijn overigens als vrijgezellen de afgelopen decennia alleen maar happier geworden. Zo waren we in 1996 nog een stuk ongelukkiger als vrijgezel dan dat we nu zijn. Dat komt wellicht door de technologie van tegenwoordig: door al het Instagrammen, Skypen, appen en mailen voelen we ons zelden nog ‘alleen’.

Bron: “The changing relationship between partnership status and loneliness: Effects related to aging and historical time”