Er is één kenmerk dat iedereen in een nieuwe partner zoekt
17311
post-template-default,single,single-post,postid-17311,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Er is één kenmerk dat iedereen in een nieuwe partner zoekt

Verliefd word je niet zomaar en al helemaal niet op iedereen. Dat zou wat zijn.

Nee, er gebeurt veel in je hersenen en in je lichaam als je de kriebels krijgt voor iemand. Die vlinders komen ergens vandaan: zo moeten zowel jij als je nieuwe vlam openstaan voor de liefde. Dan pas kan er iets gebeuren. Maar er is meer. We zoeken namelijk allemaal naar één belangrijk aspect in een nieuwe lover.

Uit onderzoek blijkt wat dat éne kenmerk is dat iedereen in een partner zoekt: goede genen. Bijvoorbeeld een symmetrisch gezicht of een gemiddelde lengte, dat vinden we fijn. En ook letten we onbewust een beetje op een actieve houding: we willen wel een fitte vader van onze kinderen, dat idee. Als aan al deze eisen is voldaan dan slaat het seksuele verlangen toe. En na deze lust, komt het ‘knuffel-gevoel’. Je wilt dan vooral veel samen zijn met iemand en samen met iemand leven.

Bron: AD