Een goede relatie hebben hangt vooral af van déze twee dingen
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17393
post-template-default,single,single-post,postid-17393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top

Een goede relatie hebben hangt vooral af van déze twee dingen

We willen ‘t eigenlijk allemaal wel weten: wat zijn nou de beste ingrediënten voor een goede relatie volgens de wetenschap? Er is eindelijk onderzoek gedaan.

We horen je denken: een goed seksleven, dat zal het antwoord wel zijn. Maar niets is minder waar.

Lol hebben
Uit een langdurig onderzoek met meer dan 2000 deelnemers uitgevoerd door klinisch psychologen blijkt dat communicatie (goed kunnen luisteren, tegen kritiek kunnen)  en kennis van de ander (weten wat de ander leuk vindt, geven om de wensen van je partner, weten hoe je lol kunt maken met je partner) de twee basiselementen zijn voor een prettige band. En dat is niet alles. Het onderzoek is nagebootst met maar liefst 25.000 deelnemers. Dit om de resultaten nog eens extra goed te kunnen controleren.

Wat blijkt? Ook hieruit komt naar voren dat die twee elementen het belangrijkst zijn.

Vrouwen scoorden daarnaast hoger op de factor ‘sex’ dan mannen: zij vinden dit dus belangrijker dan hun mannelijke wederhelft.

Stellen ouder dan 35 jaar scoorden hoger op ‘conflicten oplossen’ en ‘zelf-management’: zij vinden dit iets belangrijker dan jongeren.

Bron: Psychology Today