Dit gebeurt er in je lichaam als je aan ‘binge drinking’ doet
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17119
post-template-default,single,single-post,postid-17119,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dit gebeurt er in je lichaam als je aan ‘binge drinking’ doet

Bij ‘binge drinking’ denk je misschien aan mensen die letterlijk een fles wijn of zelfs wodka aan hun mond zetten. Maar het is eigenlijk heel iets anders.

Voor vrouwen heet het officieel al zo als zij meer dan 4 alcoholische drankjes drinken binnen 2 uur, voor mannen is dit 5 drankjes binnen 2 uur.

Geen tijd voor geouwehoer
Kortom: je doet ‘t misschien vaker dan je doorhebt. Er zit dan ongeveer 0.08 procent alcohol in je bloed, na die 2 uur. Vooral voor mensen boven de 26 jaar oud is dit een populaire vorm van de avond spenderen. Dat komt wellicht doordat je op deze leeftijd druk bent met werken, en dus weinig tijd hebt om uur na uur te borrelen. Dus doe je ‘t kort en krachtig.

Op de korte termijn word je vooral erg dronken van deze manier van drinken. Je ziet wazig, kan dingen minder goed beoordelen en je spraak wordt slordiger.

Ai
Op de lange termijn zijn de vooruitzichten volgens experts niet al te prettig. Vrouwen kunnen er onvruchtbaarder van worden en er is een grotere kans op leverkanker. Ook de kans op een hartinfarct wordt groter, net als de kansen op dementie. Leuk is ‘t niet nee. Toch maar een ‘Dry December’ proberen?

Bron: Elite Daily