Waarom we blij worden van wit: dít is het psychologische effect van sneeuw
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17373
post-template-default,single,single-post,postid-17373,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Waarom we blij worden van wit: dít is het psychologische effect van sneeuw

Als de wereld buiten wit is wil dat vaak voor romantische en weemoedige gevoelens zorgen. We worden warm van al die sneeuw. Hoe komt dat?

Waarom zijn we gelijk in een ander humeur als er buiten een pak sneeuw ligt? De wereld is toch nog steeds hetzelfde? We moeten gewoon werken, onze dingen doen, het is gewoon maandag… En toch voelt het anders.

Dit komt door het psychologische effect van sneeuw op mensen. Sneeuw associëren we namelijk met gezelligheid en samenzijn. We denken aan de kerstdagen, een dagje schaatsen met de familie, sneeuwballen gevechten met je vader en broer, warme kopjes thee met je moeder. Alsof we ook weer even teruggaan naar onze eigen jeugd. We mogen ook weer even kind zijn: niemand die het gek vindt als je een sneeuwpop maakt, ook al ben je bijna 30.

De wereld ziet er ook netter uit: je ziet geen rommel of vieze straten, alles is bedekt met een kalme witte laag. Hierdoor worden we rustiger en hebben we een algemeen soort relaxed gevoel. Sneeuw dempt ook geluiden in de stad – dus het klinkt ook gewoon rustiger op straat. Het is de magie van de winter. En ook omdat we niet heel vaak een wit pak hebben liggen, vinden we de dagen dat er sneeuw ligt extra bijzonder.

Volg ons ook op Instagram, tag ons in een gezellige foto en we reposten je!