Bewezen: om een ster te zijn in wiskunde hoef je helemaal niet slim te zijn
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17413
post-template-default,single,single-post,postid-17413,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Bewezen: om een ster te zijn in wiskunde hoef je helemaal niet slim te zijn

Hoe goed je sommen kunt oplossen en analytisch kunt denken hangt helemaal niet af van je intelligentie. Wiskunde is een eitje: als je er maar in gelooft.

 

Veel vrouwen zijn een beetje bang voor wiskunde, maar dat is klinkklare onzin, blijkt.

Lachen joh, die boxplotten
Want hoe goed je erin bent, hangt met name af van hoeveel plezier je erin hebt. Het gaat eigenlijk vooral om je emoties, dus, die je ervaart tijdens het rekenen. Gevoelens van plezier en trots hebben een sterker effect op rapportcijfers dan intelligentie of sociale achtergrond, blijkt uit een vijfjarige studie van onder meer de Universiteit van München onder 3.425 middelbare scholieren in Duitsland. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Child Development.

Volgens de onderzoekers is het niet nieuw dat emoties een belangrijke invloed hebben op schoolprestaties, maar het is nog nooit zo uitgebreid in de praktijk bestudeerd. Wiskunde was erg geschikt voor onderzoek: het is in veel opleidingen een belangrijk vak en het roept sterke emoties op.

Bron: De Volkskrant