Bewezen: een hond op het werk maakt iedereen productiever
Amsterdam, psychologie, fashion, beauty, travel, nieuws
17760
post-template-default,single,single-post,postid-17760,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top

Bewezen: een hond op het werk maakt iedereen productiever

Een puppy die je aankijkt terwijl je cijfers in zit te voeren in een of ander programma is tóch net wat leuker dan dit klusje in je eentje moeten doen. Honden op het werk zijn praktischer dan je misschien verwacht.

En het heeft voordelen, want ze zorgen voor meer productiviteit op de werkvloer.

Kijk, dat is nog eens fijn nieuws. Ze zorgen voor minder stress bij werknemers en ze zorgen voor een groter samenhorigheidsgevoel. Je bent gelijk een team. Iedereen maakt het hormoon oxytocine aan waardoor mensen een geluksgevoel ervaren. En wie blij is, kan ijverig aan het werk. Sterker nog: die wíl graag hard aan het werk.

Daarnaast geeft een hond op het werk een soort verplichte pauze: even wandelen móet immers. Dat geeft lucht in een drukke, chaotische dag en zorgt voor creatieve inzichten. Winning dus. Gauw even met de big boss praten, want waar blijft die labradoodle toch?

Bron: Marie Claire